Talent Garden lander ny vækstkapital til nordisk og global ekspansion

We are proud to announce that Talent Garden has raised 44 million euro. This is a major achievement for all the Talent Garden team and will go towards our continuous growth and global expansion.

Read more in our Danish press release:

Talent Garden lander ny vækstkapital til nordisk og global ekspansion

Den europæiske co-working-virksomhed har garanteret 44 millioner euro (328 mio DKK). Danske Rainmaking er partner i forhold til indrykket på det nordiske marked.

Talent Garden, som har fundet en niche i at understøtte iværksætterbyer på vej op, har landet 44 mio euro til deres næste vækstkapitel. Finansieringen kommer fra en investorgruppe, som tæller Social Capital, den italienske handelsbank Tamburi Investments Partners og Indaco Ventures.

Investeringen skal gøre det muligt for Talent Garden at åbne 20 nye co-working spaces over de næste 5 år med et særligt fokus på Norden og europæiske byer, som oplever en blomstrende iværksætterscene, selv om de ikke er hovedstæder og de mest oplagte startup-destinationer.

I løbet af de seneste år er Talent Garden vokset fra udgangspunktet i Italien, så de i dag er til stede i 19 europæiske byer med 23 lokationer. De rykkede ind i København sidste år via et samarbejde med Rainmakings iværksætterfællesskab på Holmen.

Den ny investering er interessant, fordi den kommer samtidig med, at Talent Garden justerer deres første vækststrategi, som havde fokus på at være en motor for iværksætterkultur, hvor den ikke var professionaliseret endnu. Dette gælder for deres co-working spaces i byer som Torino, Wien og Bukarest, hvor Talent Garden har været med til at skabe nye miljøer, der tiltrækker talenter og startup-kapital. Deres seneste valg af lokationer rummer imidlertid Dublin og Madrid, hvor de ikke er den første co-working spiller, som rykker ind. I 2020 planlægger de at gå ind i en af iværksætterbyerne med den længste historie og højeste grad af konkurrence, San Francisco.

Vi er begyndt at rykke ind i byer, hvor markedet for co-working og uddannelse er i et boom og har ekstremt mange aktører. Vi tror, at vores kombination af arbejde, læring og netværksskabelse er unik, og den kapital, som vi har rejst nu, gør det muligt for os at rykke ind, hvor koncentrationen af viden og talent er størst. Her skal vi selvfølgelig være på tæerne. Men hvis vi gør det rigtigt, kan vi forbinde de fragmenterede startup-miljøer i de europæiske byer med de amerikanske. Det har ingen gjort på en overbevisende måde før,” siger Davide Dattoli, Talent Gardens CEO og grundlægger.

Co-working er blevet en global milliardforretning med amerikanske WeWork, som den mest dominerende spiller.

Sidste år blev deres forretning værdisat 42 milliarder dollar alene. Analytikere vurderer, at hele branchen for fysiske arbejdsfællesskaber kommer til at vokse støt over de næste par år, så den i 2022 når ud til 5 millioner kunder.

For Talent Garden er Norden et vigtigt delmarked, hvor de i samarbejde med Rainmaking, leder efter nye lokationer efter København. Her har de også netop lanceret Talent Gardens produkt inden for digital efteruddannelse, deres Innovation School. Christian von der Recke, Campus Manager, på den københavnske lokation, siger om samarbejdet.

“Deres team er begejstrede for det danske startupmiljø, særligt vores fravær af hierarkier mellem iværksættere og gamle industrier og vores fokus på det sociale aspekt af innovation. Men det er meget vigtigt for dem at forbinde den nordiske tilgang til det globale netværk, de er ved at bygge. Hvordan vores innovationskultur kan styrke deres koncept i andre lande, er et reelt succesparameter i deres øjne.”

11 März 2019

Abonniere unseren Newsletter

Bleibe auf dem Laufenden mit den aktuellsten News